Pallontallaajat.net
Valikko

Lähtö lähenee!

Moi!

Ollaan saatu ihana vastaanotto meidän blogille! Kiitos Teille kaikille siitä, ihan huippua!

Huomenna lähdetään. Ensin Helsinkiin ja lauantaiaamuna kone lähtee Indonesiaan kahden välilaskun kautta, sunnuntaina ollaan perillä. Ajattelimme kirjoittaa pienen postauksen ennen lähtöä siitä, mitä otamme huomioon ennen reissua ja mitä meidän rinkat sisältää. Tästä aiheesta monesti meiltä kysellään. Emme yleensä hirveästi ennakkoon valmistele meidän reissua, osta majapaikkoja etukäteen tai muuta sellaista, mutta muutamia asioita on toki hyvä ja pitää ottaa huomioon! Ensinnäkin passien tulisi olla puoli vuotta reissun jälkeenkin voimassa, sekä viisumi tulee hankkia Indonesiaan, mikäli matkan kesto on yli 30 päivää. Me ostettiin lennot tällä kertaa hieman epähuomiossa, että meidän matkan pituudeksi tuli 32 päivää. Jouduimme siis hankkimaan viisumit. Niiden hankkiminen olikin sitten aikamoista säätöä, mikäli et asu lähellä pääkaupunkiseutua, ole meitä tarkkaavaisempi. Viisumin hinta oli noin 40€/hlö. Indonesiaan matkustettaessa myös lento maasta pois tulee olla ostettuna. Lennot ostimme vajaa kaksi kuukautta sitten skyscanner-sivuston kautta. Menopaluun hinta tällä kertaa oli noin 500 euroa. Netistä kannattaa myös tarkistaa hyvissä ajoin eri maiden rokotussuositukset. Olipa eräskin kerta, kun tuli vielä lähtöpäivänä iskettyä siipan olkavarteen japanin aivokuume-rokote, kun kyyti odotteli jo pihalla :’D

 

Ennen matkaa ja matkan aikana tulee luettua netistä ja kirjoista vinkkejä omia reissuja varten. Meillä on mukana aina sen maan Lonely Planet-kirja minne matkustetaan. Siitä on ollut jonkin verran hyötyä reissuissa ja on se myös ihan mukavaa luettavaa. Sieltä löytyy faktatietoa eri paikoista ja pieniä karttoja avuksi liikkumiseen. Kirjasta löytyy tarvittaessa vinkkejä mm. maja- ja ruokapaikkoihin, toki se, että se mainitaan LP:ssa, monesti nostaa paikkojen hintaa hieman. Joskus on silti käytetty kirjan vinkkejä hyväksi! Kirjasta saa lisäksi hyvää ohjenuoraa paikalliseen hintatasoon ja siihen, minkä tulisi maksaa minkäkin verran, niin ettei jokaiseen ukotukseen lankea reissussa 😉

 

No jos sitten siihen itse asiaan eli pakkaamiseen! Meillä on mukana kaksi rinkkaa, tilavuuksiltaan 55L ja 75L sekä kaksi pientä käsimatkatavaraa. Hyvä ohjenuora on, ettei rinkan paino ylittäisi kolmeakymmentä prosenttia omasta painosta. Meidän rinkkojen painot yleensä kuukauden reissuilla on vaihdelleet 12kg:n ja 16kg:n välillä. Perustarpeiden (vaatteet, hygieniatuotteet) lisäksi muutamia hyviksi osottautuneita asioita joita pakkaamme mukaan ovat:

 • UE, eli bluetooth musiikkikaiutin, aivan ykkösjuttu biitsille mukaan
 • shaali, tai joku vastaava rätti- myös sinne biitsille…
 • hyönteisverkko – malarian ja denguen ehkäisyyn, josta tulikin muuten mieleen että deetiä sisältävät hyönteismyrkyt hommataan paikan päältä, elä ota offia…
 • riippumatto – levyttelyyn
 • matkalaturi – jos sattuu tarvitsemaan kännykkää
 • otsalamppu tai joku muu lamppusysteemi – pimeitä iltoja tai sähkökatkoksia varten
 • maalarinteippi tai jesari – tulet tarvitsemaan
 • aurinkovoiteet – mikäli et halua käyttää aasian ”whitening”- tuotteita
 • omat lääkkeet, lisäksi särkylääkettä, kortisonia ym…
 • omat snorklauskamppeet
 • munalukko
 • adapterit

Toinen tän blogin kirjoittajista kokeili rullaustekniikkaa vaatteiden pakkaamiseen, ei pitäisi viedä niin paljon tilaa ja ei jätä vaatteita ryppyisiksi. Tää vaikutti kyllä toimivalta ratkaisulta, kokeilkaa! Tässä kuvaa vähän osviitaksi:

vaatetta  tavaraa

 

Seuraavan kerran kirjoitellaan sitten periltä 🙂

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus