Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Jakarta - saastetta, ruuhkaa, virastoja, ostoskeskuksia - Me And You Travellers
Pallontallaajat.net
Valikko

Jakarta – saastetta, ruuhkaa, virastoja, ostoskeskuksia

 

Jakarta. Täällä ollaan, Indonesian pääkaupungissa, 28 miljoonan ihmisen metropolissa. Saavuttiin eilen päivällä. Ostettiin Hong Kongin lentokentällä agoda.comista yöpaikka ensimmäiseksi yöksi valmiiksi. Halusimme varata kunnon huoneen pitkän matkustamisen jälkeen. Hotelli missä yövyttiin oli yhden tähden hotelli basar barun alueella. Ylitti kyllä odotukset kaikinpuolin.Yhdelle yölle tuli hintaa 6e/hlö, hintaan sisältyy aamiainen. Hotelli G7:n varusteluun kuului ilmastointi, kuuma suihku, kunnon sängyt, safetyboxi ja tv. Sai kyllä rahalle vastinetta! Olipa hotellissa jopa ovimieskin 😀
Muutama sananen matkasta tänne. Lennettiin siis cathay pacificilla, joka on kyllä tällä hetkellä paras lentoyhtiö millä on lennetty. Tilavat istuimet, ilmaiset ruoat ja juomat joita saa nauttia niin paljon kuin haluaa(myös bisset, viinit, viinat), tyynyt, peitot ja tarpeeksi elokuvia valittavaksi pitkälle lennolle. Lennon aikana saa pyydettäessä myös lisää ruokaa, snackeja ja juotavaa. WC:stäkin löytyy mm. käsi- ja kasvovoidetta. Ei siis moitittavaa!
Matkustamista oli takana nyt sen ~24h. Kun saavuimme Jakartan lentokentälle, nostimme automaatista valuuttaa, koska se on halvin ja helpoin vaihtoehto, sen jälkeen lähdimme etsimään taksia hotelliin. Heti ovesta ulos tultua eri fimojen taksit rupesivat kauppaamaan kyytiä meille. Tiedettiin aiemmasta käynnistä Indonesiassa, että bluebird taksi on hyvä ja luotettava. Kuljettajat ajaa mittari päällä, joten ei tarvitse maksaa huijaushintoja. Kuunneltiin kuitenkin pari tarjousta mitä meille tarjottiin. 250 000 IDR, eli n 17 euroa oli paras tarjous 31 kilometrin matkasta. No, kuitenkin pienen kävelymatkan jälkeen, hieman piilossa oli bluebirdin oma taksitolppa ja pääsimme hotelliin perille 150 000 IDR:lla eli n 10 eurolla.
Hotelllissa pikaiset päikkärit ja suihku, jonka jälkeen lähimme katselemaan kaupunkia. Ihmiset täällä ovat ystävällisiä, monet vastaantulijat tervehtivät Mikkoa “Hey Mister!”. Olimme ystäviltämme kuulleet enaakkoon hieman huonohkoja kokemuksia Jakartasta, etenkin jalan jaksan alueesta, mikä on backpacker- aluetta. Halusimme kuitenkin lähteä tsekkaamaan paikan ja juhlistamaan vähän mun synttäreitä! Syömään ja juomaan siis. Menimme melkein heti ensimmäiseen ravintolan näköiseen paikkaan syömään, koska olimme jo melko nälkäisiä. Ruoaksi söimme paikallista ruokaa, tarkemmin en osaa sanoa mitä, mutta tässä kuva 😀

IMG_9220
Jalan jaksanin alue oli kyllä suoraan sanottuna pettymys. Hiljaista oli. Ei tavattu muita travellereita. Pubeja kadulla oli muutama, nekin aika lailla tyhjillään. Ei kummoinen paikka. Istuttiin kuitenkin synttäreiden kunniaksi yhille ja etsittiin samalla netistä toinen mesta mihin lähdettäisiin. Otettiin taksi alle ja päräyttettiin paikalle. Ei löydetty mitään. Ei baarin baaria missään. Betonia, lasia, virastoa, hotellia ja ostoskeskuksia. Ruokapaikkojakin oli näkyvillä melko nihkeästi. Kävelykadut myös oli todella huonoja. Liikkuminen kävellen oli erittäin hidasta ja melko vaikeaa, tien ylitys oli paikoin melko mahdotonta (ja varmaan myös vähän vaarallista). Täytyi siis luovuttaa illanviettopaikan metsästys ja lähteä hotellille päin. Päätimme, että jatkamme matkaa seuraavana päivänä eteenpäin. Tällä kertaa tulimmekin Jakartaan ainoastaan välipysähdykselle. Jakarta on älyttömän suuri kaupunki, joka vain jatkuu ja jatkuu, ja jonka kokemiseksi menisi viikkoja tai jopa kuukausia aikaa, joten meidän päivän kokemuksella kaikkea kirjoittamaani ei voi varmaan allekirjoittaa.
Jakartassa on kuitenkin hyvät shoppailumahdollisuudet, mikäli haluaa tehdä ostoksia. Halvasta turistikrääsästä Versaceen ja Louis Vuittoniin. Myöhemmin selvitimme, että Jakartassa kaikki tai suurin osa ainakin pubeista sijaitsee lähinnä hienompien hotellien sisällä.
Aamupalalla ostimme lennot Makassariin Sulawesille skyscanner-sivuston kautta. Lentoyhiönä toimii paikallinen lentoyhtiö citilink. Näytti olevan niitä harvoja aasialaisia lentoyhtiöitä, mikä ei ole EU:n lentokielto-listalla. Lento Jakartasta Makassariin kestää vajaa noin 2,5 tuntia. Ostimme vain menolennon, koska emme tiedä vielä milloin haluamme lähetä takaisin ja minne. Menolento maksoi n 50 euroa/hlö sisältäen matkatavarat. Ei hirveän paha hinta siihen nähden, että lennot ostettiin vain 5 tuntia ennen lennon lähtöä. Sulawesillä näyttäisi olevan melko paljon kiinostavia kohteita, missä varmasti tulemme käymään. Olemme katsoneet kuitenkin yhden uskomattoman näköisen paratiisin etukäteen, jonne on päästävä. Sinne suuntaamme ensimmäisenä. Matka sinne kuitenkin kestää pari päivää, joten emme paljasta vielä mikä se on 😉
Kirjoittelemme seuraavan kerran sulawesiltä! 🙂

IMG_9215

Kirjoittanut Anna

 

 

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

3 Kommentit

  • Vastaa Maria 05/09/2016 21:53

    Olipa kiva lukea, millainen paikka toi Jakarta on. Mukavaa matkaa Sulawesille! En malta oottaa, että saan nähdä kuvia siitä paratiisista, johon ootte suuntaamassa!

  • Vastaa Jenniii 07/09/2016 08:52

    Turvallista matkaa! 🙂 Odotan innolla juttuja Sulawesiltä.

  • Vastaa Merja 07/09/2016 17:01

    Turvallista ja mukavaa matkaa eteenpäin!

  • Jätä vastaus