Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kuala Lumpur (Malaysia) - Me And You Travellers
Pallontallaajat.net
Valikko

Kuala Lumpur (Malaysia)

Täällä ollaan, Kuala Lumpurissa, Malesian pääkaupungissa. Tartuttiin tilaisuuteen lähteä formuloita katsomaan, koska harvoimpa ne sattuu yhtä aikaa olemaan lähistöllä kun reissussa on. Malesian GP:n saa lisäksi todella edullisesti lippuja niin olihan se lähdettävä. Liput sai ostettua netistä, hintaan sisältyy kisat perjantaista sunnuntaihin ja sunnuntain after partyt, jossa tänä vuonna esiintyy Usher. Ollaan nyt viisi yötä Kuala Lumpurissa, jonka jälkeen lähdetään takaisin Jakartaan, mistä sitten kotimatka alkaa… Varattiin viideksi yöksi majoitus One stop residence&office:sta 10e/hlö/yö. Oltiin hieman epäileviä majoituksen suhteen koska se vaikutti liian hienolta ollakseen niin halpa, hotelli kyllä sijaitsiee vähän huonomaineisella alueella, joten alhainen hinta johtunee siitä. No se ei onneksi näkynyt mitenkään, sijainti oli oikeastaan aika loistava, 10 minuutin matka keskustaan ja metroasemalle. Ja hotelli? Boom! Jäätävän kokoinen huoneisto, keittiö, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone (vedettävä wc-pönttö,ah mitä luksusta), lisäksi samassa kerroksessa oli ulkouima-allas ja kuntosali. Niin ja se ilmastointi. Meillähän ei Indonesiassa ollut aina edes tuuletinta, saatika ilmastointia yöllä. Mutta KL:ssä ilmastointi on aika ehdoton, koska kuka nukkuu kerrostalossa 30 asteen helteessä ja ilmankosteuskin lähentelee 100 prosenttia.

Perjantain asialistalla meillä oli etsiä jostain valkoinen lakana ja sininen permanenttitussi, koska haluttiin tehdä Suomen lippu kisoihin. Makassarissa se oli ihan mahdoton tehtävä, koska paikalliset eivät ymmärtäneet englantia, yritimme selvittää asiaa indonesiaksi google translatorin avulla, mutta se ei selventänyt asiaa yhtään. Meille tarjottiin jotain teekeksejä kun pyydettiin valkoista lakanaa…

Hotellin lähistöltä löytyi Ikea, sieltähän me löydettiin kaikki tarpeellinen, Suomen lipulle tuli hintaa kymmenisen euroa. Piti myös käydä syömässä lihapullat, koska oltiin syöty neljä viikkoa kalaa ja riisiä kaksi kertaa päivässä 😀 Lisäksi perjantaina käytiin klubeilemassa Zoukissa, mikä on ränkätty maailman 26 hienoimmaksi klubiksi. Syy oikeastaan miksi sinne lähdettiin oli se, että siellä esiintyi r3hab niin käytiin sitä kuuntelemassa ja se sijaitsi niin lähellä meidän hotellia.

Ostettiin kahdelle päivälle metropassit kisoihin. Niillä kisoihin siirtyminen ja sieltä pois on erittäin helppoa ja sujuvaa. Kahdelta päivältä edestakainen siirtyminen Sepangiin ja takaisin 40e/hlö. Huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin taksi ja nopeampi. Taksilla liikkuminen on melko edullista, varsinkin lyhyillä matkoilla käytettiin taksia paljon. Esim meidän hotellilta Bukit Bintangin alueelle, vartin matka, maksoi 2,5 euroa. Tullessa Malesiaan häslättiin taksi 80 ringeten hintaan kentältä keskustaan, eli noin 17 eurolla 60 kilsan matka. Punaisen väriset taksit ovat halvimpia. Aikaisempina vuosina turisteja on ukotettu tosi pahasti takseissa. Kuskit ei ole suostunut ajamaan mittari päällä, vaan ovat pyytäneet etukäteen moninkertaista summaa kyydistä. Tähän asiaan on kuitenkin puututtu, ja kuskit saavat kovia rangaistuksia nykyään siitä, jos koittavat huijata tällä tavalla turisteja. Meitäkin yritettiin varsinkin yöaikaan huijata, mutta melko helposti löytyy kuski, joka ajelee mittari päällä.

Kisat oli todella mahtava ja unohtumaton kokemus! Mahtava tunnelma. Sääkään ei olisi voinut olla parempi. Kuala Lumpurissa yleensä satelee tosi paljon niin oltiin varauduttu kahdella isolla sateenvarjolla ja sadetakeilla, mutta niitä ei tarvittu muuta kuin suojautumaan välillä auringonpaahteelta. Järjestelyt olivat pääosin hyvät ja radan ulkopuolinen alue oli siisti, kaikennäköistä F1 härpäkettä myynnissä kovaan hintaan ja ruokakojuja joka puolella. Se mikä oli erikoista niin juotavaa ei tuntunut saavan mistään. Vesi oli kortilla ja olut oli vielä enemmän kortilla. Sunnuntain kisapäivänä olut loppui jo klo 16 jokapaikasta, kisaa oli kestänyt siis tunnin… 😀 Kierrettiin janoisena koko alue läpi kisojen jälkeen josko ois after partyihin saanut muutaman olusen, mutta turhaan. Se oli loppunut joka paikasta! Ei saatu yhtään olutta koko kisapäivänä, mutta eipä annettu sen haitata 😀 Kisat oli jokatapauksessa uskomaton kokemus!

Muina päivinä käytiin pyörimässä keskustassa, tottakai ottamassa selfiet Petronas Twin Towereilla, syötiin hyvin(paljon) ja käytiin vähän juhlimassakin. Paras sapuska taisi löytyä Little Indiasta, intialaisesta ruuasta kun tykätään. KL:ssa asuu paljon paljon intialaisia ja mm. Bricksfieldista löytyy Little India mistä saa takuuhyvät mätöt. Lisäksi intialaiset myyvät alkoholia puolet halvemmalla, kuin paikalliset, eli mikäli sinun täytyy ostaa olutta, osta se intialaisilta. Paikalliset myivät 0.5l olutta 12 ringeten (2,5 eur) hintaan, Intialaiset 5,5 ringeten (1,3 eur) hintaan.

Viisi yötä oli meille ihan sopiva visiitti Kuala Lumpuriin. Viiden viikon reissu alkaa olemaan nyt taputeltu ja melko rankahko kotimatka alkaa. Edessä rapsakat viisi lentoa kotiin, joista pisin 12,5 tuntia. Mutta kotiin ei ole kiire niin eipä se haittaa.

Viimeistelen tätä blogia Suomessa, kotikoneella, missä kirjoitettiin ensimmäinen blogipäivitys kuutisen viikkoa sitten. Ollaan oltu nyt kolme päivää Suomessa ja onhan täällä kylmä. Viidessä viikossa kesä on muuttunut syksyksi ja niin edespäin. No toivottavasti seuraavaan reissuun ei ole pitkä aika ja sitä voikin alkaa jo suunnittelemaan minne päin maailmaa se seuraavaksi kohdistuu 🙂

Petronas Twin Towers ja kuvanlaatu 5/5

Petronas Twin Towers ja kuvanlaatu 5/5

img_0239

Lippukauppa

img_0241

Paikallista perinneruokaa

img_0290

Sepang International Circuit

img_0294

Sepang International Circuit

img_0316

Ei ehtiny napata kuvaa ennenku sotkettiin lautaset. Tämä siis sieltä Little Indiasta.

img_0318

Intialainen kahvi

img_0320

img_0341

img_0364

img_0346

img_0355

Usherin konsertti ei viihdyttänyt

Foooooooood

img_0381

ja vielä yksi hyvälaatuinen kuva täältä towereilta

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

6 Kommentit

 • Vastaa Jenniii 13/10/2016 12:04

  Voi ei, en tajunnut että ootte kotona jo! Oli varmaan mahtava reissu? 🙂 Kiva lukea Kuala Lumpuristakin, koska meillä on lennot ensin sinne ja sieltä olisi tarkoitus lennellä Palawanille. Olisi ollut järkevämpää (ja hieman edullisempaa) lentää suoraan Manilaan, mutta ei vaan jotenkin houkutellut 😀 Kuala Lumpur kaupunkina sen sijaan kiinnostaa.

  • Vastaa meandyoutravellers 13/10/2016 18:47

   Moi Jenniii! Joo niin se viisi viikkoa hurahti liian nopeasti, reissut menee aina liian nopeaa… Oli mahtavaa, voi kun pian taas pääsisi takaisin! 😀 Oi teillä on jo lennot varattuna! Mahtavuutta! Itse tykkäsin Manilasta kaupunkikohteena. Lennättekö Puerto Princesaan? El Nidoonhan pääsee myös suoraan ainakin Manilasta, se säästää vähän aikaa ja yhden bussimatkan jos lähdette sinnepäin Palawania. Oi ompa hauskaa muisitella Filippiinejä, pitää laittaa sitä muistelupostausta pian pystyyn =)

 • Vastaa Jenniii 14/10/2016 12:47

  Nojoo, olis ollut selvästi järkevämpää lentää Helsingistä Manilaan ja sieltä vaikka El Nidoon 😀 Hyvä tälleen jälkikäteen miettiä, että mitä olisi kannattanut tehdä. Lennetään siis Puerto Princesaan ja sekin lento menee tietty Manilan kautta. Oon vissiin vähän nössö ja vainoharhainen, kun jotenkin pelkään Manilaa 😀 Monesta paikasta kuullut ja lukenut, että joo on tosi vaarallista ja kusetus alkaa jo lentokentällä. Varmaan pärjää terveellä maalaisjärjellä, mut jotenkin ajattelin, ettei lennon jälkeen (en välttämättä saa nukuttua lennoilla ollenkaan…) ei jaksa olla niin skarppina, kun pitäisi… 😀 Teettekö jossain vaiheessa postauksen Filippiineistä?

  • Vastaa meandyoutravellers 14/10/2016 13:48

   No monesti sitä ollaan jälkiviisaita 😉 Saattaa siellä tällä hetkellä olla vähän levottomampi tilanne kuin esimerkiksi silloin kun me siellä käytiin, johtuen huumesodan tilanteesta tällä hetkellä :/ Mutta kuten kaikkialla muuallakin maalaisjärkeä ja perusvalppautta käyttäen on turvassa 🙂 Sehän on jaettu ns köyhempään ja poshimpaan alueeseen, molemmissa omat vibansa. Mutta! Joo! Jos siis kiinostaa, teemme mielellämme postauksen Filippiineiltä =)

 • Vastaa Jenniii 24/10/2016 10:04

  Pakko vielä kysyä, että oletteko ottaneet japanin aivokuume-rokotuksen? Oon vähän kahden vaiheilla tämän kanssa, ottaako vai ei… 🙂 Aika suolainen hinta kyseisellä rokotteella.

  • Vastaa meandyoutravellers 24/10/2016 17:51

   Mies on ottanut aiemmin kun oli pidemmällä reissulla. Mulla ei sitä ole. Jos käy joskus niin huono tuuri että sen saan nii saa sitten tulla 😀 Sitähän suositellaan jos matka kestää yli kuukauden ja on sadekausi ja liikkuu maaseuduilla… riski taitaa silloinkin olla 1:10 000 luokkaa… mutta tämähän asia on teidän itsenne päätettävissä 🙂

  Jätä vastaus